Op Afstand Veilige Toegang tot het Strand Verzorgen Met Nedap NVITE

Overview

De stranden in Nederland zijn van groot belang als recreatiegebied. Het is een plek waar vrijwel iedereen graag komt voor de ontspanning, mits het weer het toelaat. Het is echter ook een natuurgebied wat om bescherming vraagt, om erosie tegen te gaan en het ecosysteem niet teveel te storen. Twee populaire badplaatsen in Noord Holland waren derhalve op zoek naar een oplossing om een handvol strandopgangen veilig en solide af te sluiten, zodat het alleen toegankelijk is voor voertuigen die daar toestemming voor hebben. CETEQ is met Spyke Security een partnerschap aangegaan om dit op de best mogelijke wijze op te lossen.

Opdrachtgever

Gemeente Schagen & Den Helder

Industrie

Gemeentelijke Dienstverlening

Diensten

Toegangscontrole Intercomsysteem Contactloze Toegang

Merken

Nedap NVITE Nedap MOOV

Behoefte aan een totaaloplossing om toegang en parkeerbeheer te verbeteren.

Gemeente Schagen kwam als eerst bij Spyke Security terecht met de vraag om een aantal strandopgangen te voorzien van slagbomen. De toegang tot het strand moest beperkt worden tot een select gezelschap. Denk hierbij aan mindervaliden, horeca ondernemers en leveranciers. En ook voor hulpdiensten zoals de strandwacht, politie en ambulance moet het strand altijd veilig en snel bereikbaar zijn. De gemeente Den Helder kwam niet lang daarna met hetzelfde verzoek. Het strand is een seizoensgebonden recreatiegebied. De meeste drukte is uiteraard van maart tot oktober. Dit is bij uitstek te tijd waarbij de hulpdiensten alert moeten zijn. Tijdens de laagseizoen wordt deze behoefte echter een stuk minder. Omdat het om een seizoensgebonden locatie gaat, is het voor de badplaatsen niet nodig om een bemande beveiligingspost te installeren. De unieke en afgelegen locaties, in combinatie met de veranderlijkheid van het weer, vroegen om een toegangsverlening op afstand. Een virtuele portiersdienst is daarom een kostenverlagend alternatief. Feitelijk is er sprake van een digitale receptionist die alleen geld kost als hij/zij een bezoeker te woord staat. Spyke Security heeft er al jaren ervaring mee bij grote organisaties en overheden. En ook het materiaal moest alle stormen kunnen doorstaan.

  • Kostbare Beveiligingspost
  • Seizoensgebonden Recreatie Vereist Flexibele Oplossingen
1

Nedap NVITE

When, while the lovely valley teems with vapour around me, and the meridian sun strikes the upper surface of the impenetrable foliage of my trees, and but a few stray gleams steal into the inner sanctuary.

Onze Oplossingen

1

Nedap NVITE Toegangscontrole

CETEQ heeft het tiental strandopgangen ontsloten met slagbomen die vandaalbestendig gefabriceerd zijn met onderhoudsarm materiaal. Daarin zit de Nedap MOOV-controller verwerkt. Op dit systeem kunnen meerdere identificatietechnologieën worden toegepast. Dit keer heeft CETEQ niet voor de alom bekende Nedap MOOV-kentekenlezer gekozen, maar werd gebruik gemaakt van de Nedap NVITE lezer. Het ondersteunt smartcards, proximity-kaarten en QR-codes. Nedap NVITE is de perfecte keuze wanneer meerdere identificatietechnologieën gewenst zijn, bijvoorbeeld voor ondernemers, leveranciers, hulpdiensten en mindervaliden.

2

24-uurs Beveiliging

Een beveiliger op locatie kan behoorlijk kostbaar zijn. Zeker als er op een rustige dag weinig activiteit is. Als alternatief voor een beveiliger op locatie is toegangsverlening op afstand is daarom een kosteneffectieve optie. Dankzij de integratie van het Nedap Moov Systeem en de Nedap Moov NVITE lezer, kunnen alleen geautoriseerde personen toegang krijgen tot het strand. Alles draait via Nedap MOOV in de webgebaseerde beheerinterface. De meldkamer heeft ook toegang tot deze cloudoplossing en heeft daardoor altijd een goed beeld van de lokale situatie toezicht vanuit de meldkamer.

Resultaat

Voor CETEQ is het samenwerkingsverband met Spyke Security al jaren zeer vruchtbaar en waardevol, waarmee we een partner hebben dat een deel van het beheer voor CETEQ doet via hun meldkamer in Alkmaar. Vanuit deze hypermoderne videotoezichtcentrale in bedient Spyke Security de strandgebieden van beveiliging en facilitaire diensten.    

  • Integratie van Toegangssystemen Waarborgt Heel Het Jaar Veiligheid
  • Verschillende Identificatiemogelijkheden biedt Flexibiliteit
  • Toegangsverlening op Afstand is Kostenbesparend