CETEQ als one-stop shop voor multitenant kantoorgebouw The Head Quarter

Overview

Wat meer dan 100 jaar geleden begon als een klein familiebedrijf in New York, is nu uitgegroeid tot een prestigieus vastgoedservicebedrijf. Wereldwijd hebben ze meer dan 400 kantoren in 60 verschillende landen. In Nederland bewijst Cushman & Wakefield al 40 jaar succesvol te zijn in het toevoegen van waarde aan commerciële vastgoedprojecten. Voor hun prestigieuze multitenant kantoorgebouw ‘Head Quarter’ in Den Haag is Cushman & Wakefield samen met CETEQ de uitdaging aangegaan om het complete toegangssysteem te hernieuwen en te voorzien van de meest geavanceerde technologieën.

Opdrachtgever

Cushman & Wakefield

Industrie

Vastgoedbeheer

Diensten

Kentekenregistratie Toegangscontrole Intercom CCTV & Alarm Speed Gates & Deuren

Merken

Nedap Moov Intratone CETEQ Bewonersportal

Alles-in-één Parkeeroplossing Ontzorgt De Servicedesk van De Alliantie

Cushman & Wakefield herkent in een vroeg stadium de ruimtelijke en technologische vernieuwingen die nodig zijn voor succes. Het ontzorgen van hun opdrachtgevers heeft de hoogste prioriteit. Derhalve was de vastgoedonderneming op zoek naar een one-stop shop als CETEQ voor een hoeveelheid aan doordachte en flexibele werkplekoplossingen. Zo ook voor het bedrijfsverzamelgebouw “Head Quarter”, gelegen in het Beatrixkwartier van Den Haag. Het pand is vrijwel volledig verhuurd, waarvan meer dan 60% van de totale oppervlakte aan overheidsinstellingen. Het nieuwerwetse complex bestaat uit ca. 15.000 m² kantoorruimte op negen verdiepingen. Het beschikt daarom over een hoogwaardig beveiligingssysteem en is er altijd bemande receptie aanwezig. Cushman & Wakefield wilde het beveiligingsteam en de receptie ontzorgen en was daarom op zoek naar technische vernieuwingen voor de toegangscontrole in het gebouw. Het vastgoedbedrijf had al tijdens eerdere samenwerkingen al oplossingen laten leveren door CETEQ en waren tevreden met de resultaten. Er zijn weinig andere leveranciers op de markt dan CETEQ die een compleet pakket aan toegangssystemen kan installeren en naadloos met elkaar kan integreren. Daarom heeft CETEQ de aaneenschakeling van het CCTV-beveiligingssysteem, de toegangscontrole op loopdeuren en speed lanes, de intercom en het gehele parkeerbeheer mogen vervangen.

  • Volle Parkeergarage
  • Onoverzichtelijk Beveiligingssysteem
1

Nedap MOOV

When, while the lovely valley teems with vapour around me, and the meridian sun strikes the upper surface of the impenetrable foliage of my trees, and but a few stray gleams steal into the inner sanctuary.

Onze Oplossingen:

1

Toegangscontrolesysteem van Paxton

Het Paxton10 platform is voor de toegang van het gebouw leidend. CETEQ heeft gekozen voor dit systeem, omdat het eenvoudig te integreren is met andere toegangssystemen. Via een webbased interface kan het beveiligingsteam de totale toegangscontrole in één simpele oplossing beheersen. Op een PC, maar ook via een gratis app op de smartphone of tablet. Het platform is ook simpel schaalbaar. Er kunnen tot maar liefst 1000 deuren en camera’s gekoppeld en live gemonitord worden. Daarnaast kunnen gebruikers profiteren van vele functies, waaronder: Deurgroepen, waarmee onderscheid kan worden gemaakt tussen gemeenschappelijke en private ruimtes. Rapporten over gebeurtenissen voor afzonderlijke deuren of deurgroepen. Integraties met het parkeersysteem en het brand- en inbraakalarm.

2

Toegang via Speed Lanes en Loopdeuren van Automatic Systems

Binnen het gebouw wordt gebruik gemaakt van extra toegangscontrole door de toegang naar de kantoorruimtes af te sluiten met speed lanes van Automatic Systems. Alle gasten die het Head Quarter betreden, dienen zich eerst te melden bij de receptie voor een accreditatieprocedure, voordat ze hun weg kunnen vervolgen richting te afgesloten kantoorruimtes. Om de speed lanes te bedienen, wordt gebruikt gemaakt van Deister chipkaarten en kaartlezers. Ook alle overige loopdeuren in het gebouw worden ontsloten met dezelfde Deister toegangspasjes. Deze zijn gekoppeld aan het Paxton10 Platform.

3

Nedap kentekencamera’s Gekoppeld aan Paxton10 Systeem

Het systeem van Paxton10 is een uitstekende oplossing voor hoeveelheid aan functies voor toegangscontrole, maar is in parkeerbeheer nog wat beperkt. Omdat het parkeerbeheer een onmisbaar onderdeel van het project was, moest dat beter kunnen. CETEQ heeft hiervoor samen met Into Access een unieke multitenant parkeeroplossing ontwikkeld. Into Access is een bedrijf dat veel ontwikkelingssoftware maakt op het Paxton platform, Via speciaal gebouwde software heeft CETEQ met Into Access de koppeling gemaakt tussen Nedap kentekencamera’s en het standaard Paxton10 Platform. Hiermee wordt er nu direct toegang verleend met kentekenregistratie. Dit maakt het beheer van de toegang tot de garage zeer eenvoudig. Met de Nedap camera’s kan geteld worden welke voertuigen binnenkomen en uitrijden, zodat zo goed mogelijk gebruik gemaakt kan worden van de parkeercapaciteit. Zo kunnen voertuigen snel, veilig en efficiënt naar beschikbare parkeervakken geleid worden. Een bedrijf kan een hoeveelheid aan kentekens registreren voor hun medewerkers en klanten. Via kentekenregistratie kan het systeem zien welke huurder binnenkomt. Maar als het bedrijf tien parkeerplekken huurt, dan komt het elfde voertuig niet binnen, zelfs als er nog parkeerplekken vrij zijn.

4

Castel Intercoms

CETEQ heeft ook een nieuw inpandig intercomsysteem van Castel geïnstalleerd. Castel is een Frans merk dat door CETEQ exclusief in Nederland wordt geleverd. Het systeem bevat een video-intercom en een audioverbinding met receptie. Daar heeft het personeel overzichtsschermen hangen, waarop alle camera’s te zien zijn. Als iemand gebruik maakt van de intercom om toegang te krijgen tot het gebouw, wordt het camerabeeld van die specifieke toegang zichtbaar. Hiermee kan de receptie zien bij welke deur de gast staat.

5

Bosch Beveiligingscamera’s Gekoppeld op de Milestone Server

Naast de Nedap kentekencamera’s en Castel video-intercom, is het Head Quarter gebouw ook voorzien van professionele Bosch CCTV-beveiligingscamera’s. Al deze verschillende videokanalen zijn geïntegreerd in professionele software van Milestone Systems. Het platform van Milestone is in staat om een ‘best of breed’-benadering te volgen bij het bouwen van een bewakingssysteem, waarbij een breed assortiment aan camera’s kan worden gebruikt. Alle videobeelden van de verschillende camera’s worden opgeslagen op de Milestone Server. Hiermee heeft CETEQ een systeem kunnen creëren dat het beste aan de behoeften van Cushman & Wakefield voldoet.

6

Paxton Integratie met Inbraakalarm

Tot slot heeft CETEQ het Paxton10 platform op unieke manier kunnen integreren met het multitenant alarmsysteem. Wanneer huurders willen werken buiten de normale kantoortijden, kunnen ze zonder problemen het gebouw betreden en zich binnen het gebouw bewegen met hun Deister toegangspasjes. Met de speciale koppeling tussen het alarmsysteem en de toegangscontrole, hoeft niet langer het complete alarmsysteem voor het hele gebouw uitgeschakeld te worden. Voortaan kan voor specifieke ruimtes het alarmsysteem tijdelijk uitgeschakeld worden terwijl de rest van het pand wel beveiligd blijft. En als men zich door het gebouw wil bewegen, kan de Deister toegangspas gebruikt worden om bepaalde deuren te openen, waarmee tegelijkertijd het alarm even wordt uitgeschakeld.

Resultaat

Voor medewerkers wordt de werkplekervaring tegenwoordig steeds belangrijker. Veel ondernemingen staan daarom voor moderne uitdagingen om nieuwe werknemers te werven en te behouden, maar tezelfdertijd de vastgoedkosten laag te houden. Cushman & Wakefields bedrijfsstrategie ‘Smart Building Solutions’ richt zich op zowel de huurder als de operationele efficiëntie van het vastgoed en herkent de zwaarwegende motieven die facilitaire managers in staat stellen om vooruit te lopen op de steeds veranderende benodigdheden van huurders en opdrachtgevers. Met alle genoemde oplossingen die CETEQ geleverd heeft is de facilitaire cirkel compleet. Dit speciale project heeft aangetoond dat CETEQ verschillende disciplines aankan en veel behoeften van huurders heeft kunnen inwilligen. Nog altijd heeft CETEQ de rol van beheerder en is er dus eerstelijns communicatie met de huurders van Head Quarter. De meldkamer van CETEQ is altijd beschikbaar om hun verzoeken snel en effectief te beantwoorden. In een continu vernieuwende vastgoedmarkt is flexibiliteit onmisbaar om klaar te zijn voor de toekomst en dat ook te blijven. CETEQ adviseert tot op de dag van vandaag Cushman & Wakefield en een groot aantal van hun opdrachtgevers om de functie van hun vastgoed te perfectioneren. Door hun doelgerichte procesaanpak baart Cushman & Wakefield kwaliteit in de vorm van gebruikswaarde, belevingswaarde en toekomstwaarde voor het gebied, vastgoed, (eind)gebruikers en bewoners. Als strategisch partner denkt en werkt CETEQ voor de lange termijn strategisch mee met de vakkundige vastgoedbeheerder en hun opdrachtgevers en klanten.

  • Multitenant Parkeersysteem
  • One-Stop Shop voor Beveiligingsoplossingen